Hästcoachning

Tel: +4670 -384 10 30

Mail: emma@horsma.se

BG: 5051-3308

Godkänd för F-skatt

HORSMA Hästcoachning

Hästcoach Emma Blad

Nössemarks-strand 120

668 91 ED

HÄSTHANTERING UTIFRÅN HÄSTENS PSYKOLOGI

Hästar är fantastiska djur som många finner givande att umgås med på olika sätt. Allt fler har idag möjligheten att äga eller umgås med hästar och många har en vision om hur det är eller borde vara i umgänget med hästen.

 

 

Tyvärr blir det inte alltid som vi tänkt, hästar är kraftfulla djur som också har egen vilja. Olyckorna, stora som små, är idag många inom hästsporten. Det finns en uppsjö av utrustning till både häst och människa som gör att vi ska känna oss mer säkra. För mig har det blivit tydligt att många olyckor och missförstånd skulle kunna förhindras om vi var mer medvetna om hur vi kommunicerar med hästarna.

 

Oavsett vilken inriktning eller utrustning vi väljer att ha med vår häst så upplever jag att de flesta vill känna samspel med hästen.

 

I min hästhantering eftersträvar jag ömsesidig respekt, det ska vara enkelt och tydligt för min häst att förstå vad jag vill samtidigt tycker jag att det är viktigt att både häst och människa är uppmärksamma på varandras behov och kan ha en kommunikation som leder till sund prestation och utveckling för båda parter.

 

Jag möter många blandade ekipage, både där de känner att en förändring är nödvändigt för att inte något tråkigt inte ska hända men även många utan någon specifik utmaning hör av sig för att dem är nyfiken på hur jag jobbar för att uppnå ett säkert och roligt samspel med hästar.

 

 

När du träffar mig kan vi till exempel jobba med

 

Vardagshantering - Vad säger din häst om dig?

Ledövningar - Vad sänder du ut till din häst?

Toleransträning - Är du och din häst närvarande?

Tryck - Är du och din häst följsamma för varandra?

Klaustrofobi - Lyssnar du på din hästs behov?

Lastning - Hur kan vi skapa bra förutsättningar?

Inridning - Hur kan vi ge hästen goda erfarenheter i start under ryttare?

Ridning utan utrustning - Vad vill du och din häst uppleva?

Kommunikation - Vad har du och din häst för mål?

Säkerhet - Vad är säkerhet för dig?

Kroppsspråk - Vad säger du till hästen med din kropp?

... med mera!

NÅGRA EXTRA ORD TILL DIG

Det finns mycket fina bilder o filmer på olika människor som får hästar att göra olika trick och följa dem lösa m.m. Jag tycker oftast att det ser vackert och inspirerande ut, samtidigt när jag väljer att granska närmare o analysera vad jag ser så upptäcker jag ofta att det är mycket mutor med eller olika tekniker med tvång inblandat i inlärningen.

 

Det är sällan jag upplever att jag ser ekipage med en äkta djup relation och ett samspel uppbyggd på ömsesidig respekt. Anledningen till detta, tror jag, är att det tar väldigt långt tid och krävs mycket av en människa att bygga upp detta med en häst.

 

Dagens samhälle upplever jag är uppbyggt mycket på prestation och vi vill ha snabba resultat. Om vi släpper pressen på prestation, släpper rädsla över att bli bedömda eller misslyckas, inser att vi duger som vi är, att alla har sin egna livsresa och kan accepterar och njuta av nuet istället, så har vi redan vunnit en av de viktigaste tävlingarna i livet.

 

Take care och gör det som känns rätt för dig!

 

//Emma Blad

Träna för mig

 

Privat lektion hos dig 380 kr - hos mig 300 kr

 

Lastträning 600kr

 

Grupplektion 2-4 st, 200kr/pers

 

Reseersättning 20 kr/mil.

Med hästtransport 40kr/mil

 

Demo/Clinics

Klicka här för mer info.

 

Lämna häst på träning/mental rehabilitering

Grundpris 5500 kr/mån, klicka här för mer info

 

Tjänster hos mig betalas via swish eller faktura.

BG: 5051-3308

Swish: 123 526 34 70

Momsregistrerad och godkänd för f-skatt.

 

"Jag har haft problem med min häst som inte gick att lasta och som lätt stressade upp sig i olika situationer. När Emma kom hit första gången för att lastträna henne blev jag imponerad av hennes sätt att jobba på. Träningspassen gick så lugnt till, helt utan stress och tvång. Emma byggde upp hästens självförtroende och gjorde träningen rolig.

 

Med hennes kunskap tror jag inte något problem är för svårt att lösa. Jag gillar hennes sätt att bemöta hästarna på och hon är noggrann med att förklara vad hon gör när hon jobbar så jag som ägare ska förstå. Jag skulle inte tveka på att anlita Emma igen!"

 

Milla Larsson

Läsa fler elevers ord? -->> Klicka här

"Texas och jag skulle skapa något nytt. Vi använde traditionell NH men jag upplevde att han behövde bryta alla vanor från förr och lära både sin kropp och sin hjärna nytt mönster. Han löd men "stängde av" och bearbetade aldrig något och jag hade slut på idéer. Emma hjälpte oss massor genom att ge oss ett nytt redskap att träna efter. Min häst svarade direkt och vips så funkade kommunikationen betydligt bättre och han möter omvärlden betydligt mer konstruktivt än förut och jag har fått nya ögon.

 

Jag har även provat NLP-coaching hos Emma och måste säga att det släpper på mentala blockeringar kanonbra. Jag hoppas att fler får upp ögonen för vad hon kan erbjuda och vågar ta sig sjäva och sitt hästägande till en ny nivå

 

Tack för hjälpen Emma!"

 

Pia Fagerberg

Följ mig på Facebook!