Om

Tel: +4670 - 384 10 30

Mail: emma@horsma.se

BG: 5051-3308

Godkänd för F-skatt

HORSMA Hästcoachning

Hästcoach Emma Blad

Nössemarks-strand 120

668 91 ED

VEM ÄR EMMA?

Jag blev född in i hästvärlden på en gård i Dalarna och hästar har alltid varit mitt främta intresse. Mina föräldrar hade en del travhästar så det är ingen slump att min tävlingskarriär startade inom ponnytravet för att så småningom blandas med och övergå till hoppning och dressyr, så småningom blev dressyren det jag fastnade mest för. Jag och min dåvarade ponny hann träna upp till medelsvår nivå innan det blev dags att övergå till stor häst. Det var i skiftet mellan ponny till häst som jag fick en del utmaningar och fick tänka om i min hästhantering och hitta andra vägar än de "traditionella" för att få det att fungera mellan oss. Plötsligt förstod jag var det egentligen var sökt efter i umgänget med hästar. Intresset ökade snabbt mer och mer för hästens och människans psykologi, vår relation och kommunikation. Jag ville dela med mig av mitt sätt att jobba med hästar och flera ville ha min hjälp när dem såg resultaten av mitt arbete.

 

Våren 2015 flyttade jag och mina djur från Dalarna till lilla Nössemark i Dals-Eds kommun för att bli sambo med min pojkvän och jag kände att det var dags att ta tag i min dröm om eget företag! Vi bor i villa på landet tillsammans med två hundar, två katter och en papegoja. För tillfället hyr jag in hästarna i ett mysigt stall som jag får ha som mitt eget på en gård nära där vi bor. Jag har möjlighet att ta emot hästar för träning samt åker jag runt och ger lektioner och håller kurser i min filosofi och träningskoncept inom hästhantering.

 

Jag är bland annat utbildad via Hästcoach i Norden AB, har gått Svenska Ridsportsförbundets ungdomsledarutbildning och förutom diverse andra kurser även haft praktik hos Carina Branderup - Akademisk ridkonst. Tillsammans med min tidigare erfarenhet ger dessa mig många bra verktyg för att bidra till olika ekipage på blandade nivåer och ständigt fortsätta utveckla mitt träningskoncept för samspel och säkerhet mellan häst och människa.

 

MINA HÄSTAR

JM's Pride Lady

Paintkorsning, 14 år

 

Lady är som namnet antyder, en stolt dam. Hon kräver mycket ödmjukhet och respekt av dem som hon har runt sig och ger inget "gratis". Hon anser att hon har mycket att lära människor och kan upplevas ganska dominant. Hon kom till mig som fyraåring efter min ponnykarriär och det är hon som till största del startade mitt intresse för hästträning som sträcker sig utanför de "traditionella" metoderna. Vi har tagit oss från rädsla, missförstånd, en traumatisk skada som innebar lång boxvila till en alltmer harmonisk tillvaro.

 

 

 

 

Salsa

PRE/Fjording, 9 år

 

Jag köpte Salsa som 1,5-åring då jag kände att jag behövde något mer att utvecklas med och ville ha en ung häst att forma själv. Av en slump fick jag syn på hennes annons och tyckte att korsningen lät intressant. Salsa är "stjärnan" i min flock, hon tycker om uppmärksamhet och är följsam och rolig att jobba med. Vi har lekt mycket och inte haft så stora krav genom de yngre åren. Ser med spänning på framtiden med denna häst!

 

 

Isabella

Shetlandsponny, 26 år

 

Bella är min ögonsten och betyder väldigt mycket för mig. Våra liv sammanflätades när hon var ett och jag var två år, sedan dess har vi varit oskiljaktiga. Hon blev den bästa barnvakt och barndomsvän man kan ha. Vi har bland annat tävlat ponnytrav och ridit många mil i skog o mark. Nu umgås vi som vänner mycket genom körning och hon är ett bra inslag i flocken som den kloka damen.

 

 

 

 

 

 

 

Spikeli

Kallblodstravare, 14år

 

Spikeli är halvsyster med min Lykkeli, hon är en vänlig själ som ägs av mina föräldrar men som nu hamnat hos mig efter några år på travbanan och ett par år hos fodervärd. Just nu är hon under rehablitering då hon har en del problem i kroppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lykkeli

Kallblodstravare, 18 år

 

Lykkeli är född hos mina föräldrar men blev såld som unghäst och har gjort karriär som travhäst och sedan uppfostrat 5 föl. En gudomligt trevlig dam som jag var förtjust i redan när hon var föl. När jag fick förfrågan om att ta tillbaka henne för ungefär två år sedan tvekade jag inte. Just nu befinner sig Lykkeli i granngården hos min sambos faster och lever livet med en annan äldre herre

 

 

 

 

 

 

LAKOTA

Varmblodstravare, 6 år

 

Nykomling! Lakota har kommit till mig då han helt enkelt är för känslig och blir stressad av travlivet, närmsta planen är att påbörja inridning inom kort och eventuellt se hur han är att köra i skogen för att ha möjlighet att variera hans motionsform. Lakota är känslig kille både mentalt och fysiskt och jag upplever att han bär på en osäkerhet som jag hoppas kunna hjälpa honom att byta ut mot mera självsäkerhet.