Hästcoachning

TEAMBUILDING OCH PROBLEMLÖSNING

för dig och din häst

Hästar är fantastiska djur som många finner givande att umgås med på olika sätt. Allt fler har idag möjligheten att äga eller umgås med hästar och många har en vision om hur det är eller borde vara i umgänget med hästen.


Tyvärr blir det inte alltid som vi tänkt, hästar är kraftfulla djur som också har egen vilja. Olyckorna, stora som små, är idag många inom hästsporten. För mig har det blivit tydligt att många olyckor och missförstånd skulle kunna förhindras om vi var mer medvetna om hur vi kan bygga upp ett säkert samspel med hästarna.


Genom konkreta övningar utan tvång eller godis coachar jag dig och din häst med målet att bidra till er relation och samspel. Förutom min hästcoachutbildning hämtar jag inspiration från vissa delar av Natural Horsemanship, STHH, den akademiska ridkonsten, western samt egna iakttagelser och insikter när jag arbetar med hästar.


I min hästhantering eftersträvar jag ömsesidig hänsyn där både häst och människa får möjlighet att känna sig tillfreds med de mål vi sätter upp.


Jag möter många blandade ekipage, både de som känner att en förändring är nödvändigt för att inte något tråkigt inte ska hända men även många utan någon specifik utmaning hör av sig för att dem är nyfiken på hur jag jobbar för att uppnå ett säkert och roligt samspel med hästar.När du träffar mig kan vi till exempel jobba med


Tolerans- och miljöträning, Säkerhet och följsamhet i vardagsituationer, Klaustrofobi, Lastning, Inridning, Harmonisk ridning, Ledövningar, ditt Kroppsspråk... och mycket mera!


Ser fram emot att höra av dig!


NÅGRA EXTRA ORD TILL DIG

Det finns mycket fina bilder o filmer på olika människor som får hästar att göra olika trick och följa dem lösa m.m. Jag tycker oftast att det ser vackert och inspirerande ut, samtidigt när jag väljer att granska närmare o analysera vad jag ser så upptäcker jag ofta att det är mycket mutor med eller olika tekniker med tvång inblandat i inlärningen.


Det är sällan jag upplever att jag ser ekipage med en äkta djup relation och ett samspel uppbyggd på ömsesidig respekt. Anledningen till detta, tror jag, är att det tar väldigt långt tid och krävs mycket av en människa att bygga upp detta med en häst.


Dagens samhälle upplever jag är uppbyggt mycket på prestation och vi vill ha snabba resultat. Om vi släpper pressen på prestation, släpper rädsla över att bli bedömda eller misslyckas, inser att vi duger som vi är, att alla har sin egna livsresa och kan accepterar och njuta av nuet istället, så har vi redan vunnit en av de viktigaste tävlingarna i livet.


Take care och gör det som känns rätt för dig!


//Emma Blad

"Jag har haft problem med min häst som inte gick att lasta och som lätt stressade upp sig i olika situationer. När Emma kom hit första gången för att lastträna henne blev jag imponerad av hennes sätt att jobba på. Träningspassen gick så lugnt till, helt utan stress och tvång. Emma byggde upp hästens självförtroende och gjorde träningen rolig.


Med hennes kunskap tror jag inte något problem är för svårt att lösa. Jag gillar hennes sätt att bemöta hästarna på och hon är noggrann med att förklara vad hon gör när hon jobbar så jag som ägare ska förstå. Jag skulle inte tveka på att anlita Emma igen!"


Milla Larsson

Läsa fler elevers ord? -->> Klicka här

"Texas och jag skulle skapa något nytt. Vi använde traditionell NH men jag upplevde att han behövde bryta alla vanor från förr och lära både sin kropp och sin hjärna nytt mönster. Han löd men "stängde av" och bearbetade aldrig något och jag hade slut på idéer. Emma hjälpte oss massor genom att ge oss ett nytt redskap att träna efter. Min häst svarade direkt och vips så funkade kommunikationen betydligt bättre och han möter omvärlden betydligt mer konstruktivt än förut och jag har fått nya ögon.


Jag har även provat NLP-coaching hos Emma och måste säga att det släpper på mentala blockeringar kanonbra. Jag hoppas att fler får upp ögonen för vad hon kan erbjuda och vågar ta sig sjäva och sitt hästägande till en ny nivå


Tack för hjälpen Emma!"


Pia Fagerberg

Tel: +4670 -384 10 30

Mail: emma@horsma.se

BG: 5051-3308

Godkänd för F-skatt

HORSMA Hästcoachning

Hästcoach Emma Blad

Nössemarks-strand 120

668 91 ED