Om

VEM ÄR EMMA?

Jag blev född in i hästvärlden på en gård i Dalarna och hästar har alltid varit mitt främta intresse. Mina föräldrar hade en del travhästar så det är ingen slump att min tävlingskarriär startade inom ponnytravet för att så småningom blandas med och övergå till hoppning och dressyr, så småningom blev dressyren det jag fastnade mest för. Jag och min dåvarade ponny hann träna upp till medelsvår nivå innan det blev dags att övergå till stor häst. Det var i skiftet mellan ponny till häst som jag fick en del utmaningar och fick tänka om i min hästhantering och hitta andra vägar än de "traditionella" för att få det att fungera mellan oss. Plötsligt förstod jag var det egentligen var sökt efter i umgänget med hästar. Intresset ökade snabbt mer och mer för hästens och människans psykologi, vår relation och kommunikation. Jag ville dela med mig av mitt sätt att jobba med hästar och flera ville ha min hjälp när dem såg resultaten av mitt arbete.


Våren 2015 flyttade jag och mina djur från Dalarna till lilla Nössemark i Dals-Eds kommun för att bli sambo med min pojkvän och jag kände att det var dags att ta tag i min dröm om eget företag! Vi bor i villa på landet tillsammans med ett gäng blandade husdjur. För tillfället hyr jag in hästarna i ett mysigt stall som jag får ha som mitt eget på en gård nära där vi bor. Jag har möjlighet att ta emot hästar för träning samt åker jag runt och ger lektioner och håller kurser i min filosofi och träningskoncept inom hästhantering.


Jag är bland annat utbildad via Hästcoach i Norden AB, har gått Svenska Ridsportsförbundets ungdomsledarutbildning och förutom diverse andra kurser även haft praktik hos Carina Branderup - Akademisk ridkonst. Tillsammans med min tidigare erfarenhet ger dessa mig många bra verktyg för att bidra till olika ekipage på blandade nivåer och ständigt fortsätta utveckla mitt träningskoncept för samspel och säkerhet mellan häst och människa. Förutom min utbildning hämtar jag inspiration från vissa delar av natural horsemanship, den akademiska ridkonsten, western samt mina egna iakttagelser och insikter när jag arbetar med hästar.


 

I HÄSTHAGEN

SALSA

PRE/Fjording, -09

Isabella

Shetlandsponny, -92

Lakota

Varmblodstravare, -12

SPIKELI

Kallblodstravare, -04

JM's Pride Lady

Paintkorsning, -04

HORSMA Hästcoachning

Hästcoach Emma Blad

Nössemarks-strand 120

668 91 ED

Tel: +4670 - 384 10 30

Mail: emma@horsma.se

BG: 5051-3308

Godkänd för F-skatt